Skip to main content

Zo’n twee maanden geleden kondigde wij aan dat Azure Roleplay terug naar de tekentafel gaat. Sindsdien zijn we druk bezig geweest met het brainstormen en uitwerken van nieuwe features. Dit heeft geleid tot een V2.0 die we momenteel aan het maken zijn. De komende tijd zullen we jullie door middel van deze status updates voorzien van meer informatie over de progressie.

Javascript > Typescript

Sikro heeft ter voorbereiding veel tijd besteed aan het transformeren van de huidige scripttaal (Javascript) naar een nieuwe standaard: TypeScript. Deze taal is moderner en een stuk minder foutgevoelig. Mocht je hier geen zak verstand van hebben, TLDR: beter en sneller kunnen scripten.

Phone V2.0

Het eerste onderdeel van de V2.0 update is zo goed als af. Met 50 commits heeft Sikro een nieuwe telefoon gemaakt (React Web App, TypeScript, webpack als compiler). Deze telefoon heeft om te beginnen 10 apps in totaal en gebruikt en gebruikt bijv. bij de Chat app een “active polling mechanisme” om de werking van WhatsApp na te bootsen. Daarnaast is de telefoon volledig gekoppeld met een gecentraliseerd API die latere koppelingen met andere systemen toelaat. De telefoon is geheel gebouwd met oog op uitbreidbaarheid en onderhoudbaarheid. Het toevoegen van apps zal dus met enige regelmaat en eenvoud gebeuren.

Vehicle V2.0

De volgende stap zal de vehicle V2.0 update zijn. Ook deze update zal volledig in TypeScript opgemaakt worden en pakt meerdere facetten van de vehicles op onze server aan. Meer daarover in de volgende update…