Skip to main content

Het is weer tijd voor een status update om de progressie van onze V2 ontwikkeling met jullie te delen. In de vorige update schreven we over Criminal Activities V2.0 als volgende stap. Maar waarom aan één systeem werken als je er ook twee tegelijk kunt maken?!

Criminal Activities V2

Om burgers (en indirect hulpdiensten) meer te activiteiten aan te kunnen bieden, zal V2 een hoop nieuwe scripts bevatten die in deze behoefte zullen voldoen. Dit onderdeel is zelfs zo groot dat we nog niet helemaal klaar ermee zijn. Van de 5 nieuwe scriptonderdelen zijn er nu 3 voltooid (dingen met drugs, overvallen en witwassen…) en zullen er dus nog 2 gemaakt worden. We hopen een soort ecosysteem op te kunnen tuigen die later uitgebreid kan worden met meer scripts en zo een degelijke onderwereld kan creëren.

Crafting V2… maar eigenlijk V1

Een geheel nieuwe feature op de server bij V2 zal de mogelijkheid tot “Crafting” worden. FiveM spelers kennen dit fenomeen waarschijnlijk al en wij hebben dit ook als basis aangehouden. Maar toch zal onze manier van materialen verzamelen en items craften weer anders zijn dan wat jullie gewend zijn. Wederom om te proberen met innovatie en meer creativiteit te komen. Waarmee we hopelijk in de toekomst ook kunnen uitbreiden. Dat is eigenlijk wel het doel voor alles wat we maken. Make it scale-able!

Overige update’tjes…

Naast de grote systemen, werken we ook aan wat quality-of-life aanpassingen en dingen als een nieuwe website, character selection en notification systeem… maar die zijn moeilijk onder 1 systeem te noemen.

What’s next?!

De Criminal Activities V2 moet dus nog afgemaakt worden en tevens moet alles goed getest worden. Daarna rest ons een prison script, een werkend MDC en Jobs V2. Het einde is dus helaas nog niet in zicht, maar de snelheid waarmee we stappen maken neemt wel drastisch toe!

TO BE CONTINUED…