Skip to main content

Yessss, daar zijn we weer. Het was wederom even stil en met deze post willen we het een en ander toelichten. Want Sikro, onze lead dev, heeft zeker niet stilgezeten.

De afgelopen drie maanden

De vorige post is alweer drie maanden geleden en dat heeft een reden. We zijn namelijk tijdens het script proces voor V2 tegen wat technische uitdaging gelopen met betrekking tot RAGE MP. Ik zal jullie niet te veel vervelen met de details, maar een aantal key onderdelen van ons script zijn random kapotgegaan (waarschijnlijk door een GTA update). Dit kreeg daardoor onze prioriteit en we hebben vele avonden koppijn ervaren door het zoeken naar oplossing.

We hebben hierdoor onze opties opnieuw overwogen en even stilgelegen. Het grootste deel van deze issues is nu verholpen en het normale ontwikkelproces is weer gestart. Hierdoor staat de voortgang dan ook op 90% DONE.

90% DONE en dan?

Die 90% houdt in dat we bijna alle systemen voor V2 af hebben. Zodra deze 100% klaar zijn, gaan we over tot een alpha/beta fase waarin we het nieuwe script kapot gaan testen. Dat is dus momenteel de status.

We hebben nog steeds als voornemen om de eerste (functionerende) Nederlandse voice RP-server te zijn op RAGE MP. En daar gaan we ook zeker aan toe komen met een relaunch van onze server! … Mag ook wel voor het geld wat Sikro en ik nog elke maand betalen voor de onkosten.

Prison V2

Binnen recordtijd heeft Sikro nu het V2 script voor ons prison systeem ontwikkelt. Dit zal deels lijken op wat jullie al kennen van andere servers, want hoe je het went of keert: dit is een basis die nodig is. Net als vele V2 systemen willen we eerst de basis aanbieden die jullie kennen en daar in V2.1, 2.2, 2.3 et cetera updates op verder ittereren.

Blijf dus lekker in de Discord hangen, want we zullen jullie zeker regelmatiger gaan updaten. Goed nieuws dus voor de mensen die interesse hebben in ons als server op een client die niet FiveM is 😉